anunci_temp_folklore
12 de de desembre de 2021
Temporada de Folklore
Danses El Faldellí i Danses l'Arenilla

9a Temporada de Folklore valencià a Picanya


Ja tenim ací la 9a Temporada de folklore valencià de Picanya. Després de l’èxit de programació i assistència de públic en les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta novena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble, grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià. Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre octubre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups.


L’accés als espectacles és lliure fins completar l’aforament de la sala.

Esta temporada, els espectacles, es repartiran entre el pati del CEIP Ausiàs March i el Centre Cultural de Picanya, als dies i horaris especificats a la programació. L’accés és gratuït. L’aforament limitat. És obligatori portar mascareta per a accedir al recinte. L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar, amb antel·lació, a les seues xarxes socials, qualsevol canvi a la programació.
 

 

12/12/21 – 11:30h
Centre Cultural


GRUP DE DANSES EL FALDELLÍ
VALÈNCIA

En juny de 2018, en València, va ser fundat el grup de ball “El Faldellí”, amb l’únic objectiu d’investigar i difondre les tradicions i el folklore del poble valencià. Naix gràcies a l’afecte d’un grup de persones que estimen i respecten les tradicions heretades, treballen en conjunt el cos de ball i la rondalla, tant en les seues actuacions com en conferències i xarrades educatives, per transmetre en el mateix afecte i delicadesa que ho van fer els nostres avantpassats.

GRUP DE DANSES L’ARENILLA
BORRIANA

Va nàixer a Borriana l´any 2000 a partir de la iniciativa dels alumnes del Centre d’Educació d’Adults de la localitat, en què, als membres del taller de “Dansa Tradicional”, s’anaren afegint altres persones, de procedència molt diversa, però vinculades per un interés comú: els balls i la música de les nostres terres. El grup ha recuperat els balls de la Jota i l’Arenilla de Borriana i ha restaurat també la Dansa dels captius de la processó de la Mercé. Ha organitzat bureos, classes infantils i d’adults, tallers de ball tradicional, dansà de Sant Antoni, aplecs de colles, mostretes de folklore infantil, nadales al carrer… Des del 2016 organitza el Festival de Ball i Música Tradicional “Borriana en Dansa”.