1
09 de de juny de 2023
La cultura tradicional japonesa arriba a Picanya amb el Bugeikanfest
Festival d'art i cultura japonesa el 24 i 25 de juny al pavelló esportiu municipal

Els dies 24 i 25 de juny el pavelló esportiu municipal de Picanya acull el BUGEIKANFEST Festival d'art i cultura japonesa.

Este és un esdeveniment destinat a donar a conéixer les arts marcials, l'art i la cultura japonesa, comptant amb els millors mestres nacionals i internacionals i col·laboradors d'aquestes disciplines.


Es compon de cinc parts:

-TAIKAI Seminari Internacional d'Arts Marcials.

-JAPANART Tallers d'Art i Cultura Japonesa.

-BUDOGALA Gala d'Exhibicions d'Arts Marcials.

-JAPAN MATSURI Festival Japonés i Fira del Comerç.

-HALL OF GRANDMASTERS Reconeixement a Grans mestres.


L'esdeveniment està dissenyat perquè tothom puga participar i gaudir d'ell. Configurat amb activitat esportiva, tallers, conferències i espectacles. Una jornada especialment dedicada al fet que les famílies i amics gaudisquen tots junts.

L'amfitrió i organitzador d'este esdeveniment és Gabriel García Sensei, mestre internacional d'arts marcials i, a més un apassionat de l'art i la cultura japonesa.

El seu objectiu principal és crear un pont entre el Japó i Espanya per a donar a conéixer les arts marcials, així com la cultura i arts japoneses. Per a això coopera amb associacions i federacions d'àmbit nacional i/o internacional per al desenvolupament de tals finalitats i col·laborant amb entitats públiques i privades en general, interessades en la difusió de les arts marcials i la cultura japonesa a través de la seua organització BUGEIKAN.

En el TAIKAI mestres de 7 països prestaran els seus coneixements en diverses modalitats i disciplines marcials i amb gran mestratge ens delectaran a tots els presents, tant en els seminaris, com en les exhibicions. Una jornada de ple rendiment per a la pràctica de les arts marcials.

Les disciplines seran diverses: Bujutsu, Battojutsu. Iaido, Goshinjutsu, Jujutsu, Ninjutsu, Karate, Hakuda jutsu, Defensa Personal Femenina, Judo, Aikido. Una vegada més demostrarem que totes elles poden crear harmonia i concòrdia, sense pretendre acaparar protagonisme unisques més que unes altres, i que és possible la convivència entre les diverses ,scuelas, associacions, federacions i/o Organitzacions. Un mateix objectiu, una mateixa meta, un mateix somni que complir…l'amistat, el coneixement, el compartir, ensenyar i aprendre tots de tots.

Tallers de Nihongo (idioma japonés), Origami (papiroflexia japonesa), Acupuntura i exposició de fotografia, així com exposicions de llibres i literatura marcial, entrevistes als mestres, entre moltes altres activitats es donaran cita el pròxim 24 i 25 de Juny.

BUGEIKANFEST és també un esdeveniment de caràcter solidari i compromés amb els problemes socials. A l'esdeveniment s'han convidat també a diverses ONGs perquè donen a conéixer els seus projectes en uns estands informatius, una d'elles és la Fundació “Projecte Viure” que treballa amb dones en risc d'exclusió. Es realitzaran dins del programa d'activitats uns tallers de defensa personal femenina per a les usuàries d'aquesta organització.

Les ONG “Aida” i la fundació “Pare Juan Shenk” també estaran presents en BUGEIKANFEST amb diversos estands de llibreries benèfiques, mostrant al públic la gran faena que fan en favor dels més necessitats.

També tindrà lloc les exhibicions de les diferents escoles participants, on el públic podrà gaudir de varietat de sistemes i interpretacions dins de les arts marcials. Totes magnífiques i de gran nivell.

Tant els mestres com alumnes rebran reconeixement de part de l'organització. Cada mestre serà premiat amb un elaborat trofeu anomenat premi BUGEI que els dóna reconeixement a tota la seua trajectòria marcial, tot cuidat fins al més mínim detall.

BUGEIKANFEST sens dubte s'ha guanyat a pols la seua bona fama i el seu prestigi, sent a partir d'ara una cita anual de referència per a tots els amants de les arts marcials i la cultura japonesa. Destaca una vegada més el sentiment sincer i profund d'amistat i companyonia, donant exemple que la finalitat és la d'unir i construir.

Més informació ACÍ.

1 

AYUNTAMINETO PROGRAMA BUGEIKANFEST