Escola Infantil Municipal "La mandarina"
Escola Infantil Municipal "La Mandarina"
C/ Corts Valencianes. 8
96 159 42 95
Carril bici

 


EL CENTRE

L'Escola Infantil Municipal “La Mandarina” de Picanya, situada en el carrer Corts Valencianes, 8, per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys naix amb la idea d'oferir un servei de qualitat a les famílies i amb la tasca fonamental d'afavorir i aconseguir un òptim desenvolupament afectiu i ple tant de xiquetes com de xiquets.
Aquest compromís complit, que amplia l'oferta de serveis públics del nostre municipi, permet que avancem en dues línies de treball que han estat fonamentals en la nostra política municipal: d'una banda es continua amb la decidida aposta per l'educació de qualitat per a tots i totes com a recurs fonamental a l'hora de garantir la igualtat d'oportunitats, i per una altra, abundem en el camí de la coresponsabilitat social entre homes i dones a l'hora de la criança dels fills i filles tot i permetent compatibilitzar de la millor forma la vida familiar i laboral.

Projecte Educatiu:
L'etapa 0 - 3 anys és un període de curt temps on es produeixen grans canvis evolutius. El nostre projecte educatiu vol respectar el propi ritme d'aprenentatge de cadascun i fonamentar un coneixement divers que proporcione un pensament obert i creatiu.

El nostre projecte es basa en una metodologia emprenedora i innovadora on oferim propostes educatives diferenciadors i per tant les activitats són de manipulació, experimentació, participació i motivadors per a despertar l'interès per aprendre. L'objectiu és desenvolupar capacitats i habilitats personals, que són el que denominem COMPETÈNCIES.
En NINOS, des de la pràctica dels principis cooperatius, apostem per un model educatiu en el qual es dóna prioritat a l'emprendedurismo. En el nostre model de treball per competències emprenedores fomentem entre el nostre alumnat la iniciativa, la creativitat, l'actitud positiva, la gestió de les emocions i el treball en equip, entre altres valors emprenedors. Oferim eines per a tenir major autonomia, capacitat de decisió i seguretat en el dia a dia, amb una actitud positiva, afectiva, resolutiva i participativa, posant en valor el millor de cada persona.

Les nostres cinc competències NINOS són:
Jugar amb la imaginació: Crear lliurement, fent ús de diversos materials, per a afavorir la creativitat. Transformar l'espai a partir de l'experimentació i la manipulació mitjançant la música, la literatura i l'expressió corporal.
Viure amb un somriure: Fer les activitats de cada dia amb alegria i avançar amb il·lusió. Trobar oportunitats als nous reptes. Valorar la part positiva del treball dels altres.
Pensar amb el cos: Fer-se preguntes i cercar la solució confiant en un/a mateix/a. Ser flexible front les diferents alternatives, assumint els riscos de forma autònoma per a descobrir les pròpies oportunitats.
Parlar amb els emocions: Fer créixer les paraules boniques expressant de manera apropiada els sentiments. Resoldre conflictes en diferents situacions de manera respectuosa, sense por.
Crèixer convivint: Participar i col·laborar en les experiències de l'escola descobrint-la i respectant-la. Entendre l'entorn com a part de l'escola convidant a les famílies i amics a unir-se a nosaltres. Entendre que tots/as som especials i únics i gaudir de la diversitat.
La nostra proposta educativa es desenvolupa a través del que denominem “Mons”. Dins de cada “Món” es donen les condicions necessàries per al progressiu desenvolupament de les competències Ninos. Una ambientació motivadora i estimulant, espais càlids d'acolliment, moments de sorpresa, espais de trobada que conviden als infants a explorar i manipular. Tot açò amb una cuidada selecció dels materials i del desenvolupament de les activitats.

Característiques de l'escola:
• És una Escola Autoritzada i Homologada per la Conselleria d’Educació. Complint així amb els requisits referits a les seues instal·lacions, equipament o personal
• El cost de l'escolarització està cobert parcialment per ajudes públiques i la resta directament per les famílies.
• Presentem unes instal·lacions innovadores, amb totes les necessitats que requereix aquest tipus d'edificacions, construïdes sota criteris pedagògics i evolutius que adecuan els espais a cada edat. És una escola dissenyada per al desenvolupament integral de l'alumnat.
• Les instal·lacions es complementen amb un menjador, un pati de jocs i una sala d'usos múltiples.
• Totes les aules conflueixen i estan vinculades a l'espai exterior de jocs. Entre totes les aules s'emplacen els lavabos per als serveis higiènics que són espais acristalados per a facilitar el control de l'alumnat.
• De la cura dels xiquets i xiquetes s'encarrega un equip d'especialistes amb titulació.
• L'escola presenta unes instal·lacions educatives de més de 557m2 i més de 358m2 de pati de jocs, en una parcel·la d'uns 915m2
• L'escola disposa de 7 aules clarament diferenciades segons l'edat, amb capacitat per a 104 places.
• L'escola infantil presenta un estudiat projecte pedagògic propi, desenvolupat per professionals amb més de 30 anys d'experiència.

Serveis que presta l'escola:
• L'escolaritat de 9.00 a 12.00 i de 15.00 a 17.00h
• Gabinet psicopedagògic propi.
• Atenció primerenca.
• Psicomotricitat.
• Tallers de música i idiomes.
• Tutories amb familiars responsables.
• Durant els mesos de juny i setembre es manté el servei a les vesprades, així com els dies laborals de les festes de Nadal, Falles i Setmana Santa, sense cost addicional per a les famílies.

Serveis addicionals: (Supeditats a la demanda)
• Menjador, de cuina d'elaboració pròpia (dieta mediterrània).
• Horari de conciliació familiar (que comprèn aproximadament des de les 7.00 fins a les 20.00 hores).
• Activitats complementàries (excursions).
• Vestuari Escolar.
• Material escolar i didàctic.
• Escola d'Idiomes de Florida Universitària per a alumnat de 3 a 6 anys

Contacte:
• C/ Corts Valencianes, 8
• Telèfon: 96 159 42 95
• Mail: 
infopicanya@escolesinfantilsninos.com
• Web: 
wwww.escolesinfantilsninos.com
• Facebook: 
www.facebook.com/escolesninos

  

Galeries relacionades
Carnestoltes escolars 2017
23 de de febrer de 2017

Carnestoltes escolars 2017

Carnestoltes escolar 2016
05 de de febrer de 2016

Carnestoltes escolar 2016

Carnestoltes escolar 2014
27 de de febrer de 2014

Carnestoltes escolar 2014

Carnestoltes escolar 2013
07 de de febrer de 2013

Carnestoltes escolar 2013

Vídeos relacionats
15 de de maig de 2017

Trobades 2017 - Volta a peu

23 de de febrer de 2017

Carnestoltes Escolar

22 de d’abril de 2016

Trobades 2016 - Volta a peu

04 de de febrer de 2016

Carnestoltes Escolar

30 de d’abril de 2014

Trobades - Volta a peu

27 de de febrer de 2014

Carnestoltes Escolar 2014

07 de de febrer de 2013

Carnestoltes escolar

27 de d’abril de 2012

Trobades 2012 - Volta a peu

08 de d’abril de 2011

Acte previ Trobades 2011

30 de d’abril de 2010

Un gol per l'educació

24 de d’abril de 2010

Concentració amb motiu del 25 d'Abril

23 de d’abril de 2010

Concentració amb motiu del 25 d'Abril

11 de de febrer de 2010

Carnestoltes escolar

14 de d’octubre de 2009

Escoleta infantil

19 de de febrer de 2009

Carnestoltes escolar

25 de d’abril de 2008

Concentració amb motiu del 25 d'Abril