senyara
22 de de desembre de 2023
Obert al trànsit el tram final de les obres de C/ Senyera-C/ Ricardo Capella
Ja no queda cap tram tancat entre la Rotonda d'Andreu Alfaro i la Rotonda dels Vents

Tot i que encara queden pendent xicotets treballs que, puntualment, podrien generar el tancament de la via en algun moment, des de hui (22 de desembre), ha quedat obert al trànsti el tram final de les obres de transformació de la carretera CV-406 en carrer.
D'esta manera entren en fase de finalització este importants obres desenvolupades per la Diputació de València a instàncies de l'Ajuntament de Picanya i abans d'abordar el canvi de titularitat de l'esmentada Diputació a l'Ajuntament.


Canvi de titularitat
La Diputació de València manté, des de fa anys, un procés de desafecció de les travessies de les seues carreteres en els municipis de la província i en este sentit, d'acord amb l'equip de govern del nostre municipi, s'ha acordat que estes vies (Ricardo Capella i Senyera) passen a ser de titularitat municipal. L'exigència, per part del nostre Ajuntament ha sigut que, en este canvi de titularitat, l'actual model de carretera es transforme en carrer d'acord amb els criteris que ja formen part de la trama urbana del nostre poble.

 

Obres d'actualització i millora
En este sentit els serveis tècnics municipals s'han coordinat amb els de la Diputació de València perquè esta institució assumisca gran part (una altra part és a càrrec de l'Ajuntament) d'unes obres d'adequació que han millorat notablement estos carrers quant a voreres (més àmplies i de millor accessibilitat), presència d'arbres i enjardinat, reducció del trànsit rodat en favor del trànsit de persones i, renovació integral dels serveis de clavegueram (nova xarxa de pluvials) i de proveïment d'aigua potable.

La reforma d'aquests carrers millorarà el trànsit de persones i per tant la socialització, l'activitat comercial, l'autonomia dels menors, la seguretat dels majors...  

Creuaments a nivell de les voreres
En aquest trànsit entre carretera (a mesura dels cotxes) i carrer (a mesura de les persones) els encreuaments entre carrers s'han resolt, com en la resta de la trama urbana, amb passos elevats que prioritzen el pas dels vianants i permeten una mobilitat sense barreres arquitectòniques per a persones amb problemes de desplaçament, carrets de bebé, carros de compra al mateix temps que calmen el trànsit.

Calmar el trànsit rodat
En el tram entre el carrer Sanchis Guarner (enfront de la plaça de l'església) i el carrer del Pilar (i només en aquest tram) el trànsit de vehicles s'ha reduït a un sol carril. L'objectiu ha estat poder ampliar les voreres existents (que abans de la reforma a penes permetien el pas d'una persona i que resultaven inviables per a carrets de bebés, cadires de rodes...) que s'han ampliat de forma molt considerable i s'han dotat d'arbres. Aquest tram de la C/ Senyera té un gran tràfic de persones atés que uneix el centre del poble amb una zona densament poblada i que acull serveis com el Mercat municipal, l'Ajuntament, Jutjat de pau, Policia Local... per la qual cosa era necessari recuperar aquesta via per al trànsit còmode i segur de persones.

Millora d'asfaltat i senyalització
Per al trànsit de vehicles s'ha procedit a la renovació de l'asfaltat  de les 2 carrers i a la millora de la senyalització tant vertical com horitzontal.

Renovació de la xarxa d'aigua potable
En aquestes obres de reforma dels carrers Senyera i Ricardo Capella l'Ajuntament de Picanya tamb s'ha abordat dues millores molt significatives aprofitant la reforma de les voreres:

Actualització de la xarxa d'aigua potable
S'ha procedit a la renovació de la xarxa de subministrament d'aigua potable de les Av. Ricardo Capella i C/ Senyera. Per a això s'ha instal·lat una nova conducció de fosa de 150mm de diàmetre, la qual cosa permet millorar la pressió de l'aigua que arriba a les cases, en l'Av. Ricardo Capella, que continua fins a la rotonda del Passeig de la Primavera a través de la vorera dreta de la C/ Senyera. A més, s'ha col·locat una conducció de fosa de 100mm per la vorera esquerra del carrer Senyera. Amb aquesta actuació es preten anul·lar l'ús de les canonades de fibrociment que actualment recorren la zona d'actuació i unificar la xarxa ja existent en la resta del municipi.

Millora de la xarxa d'evacuació de pluja
També s'han aprofitat aquestes obres per a l'execució d'una obra de drenatge per a l'abocament de les aigües pluvials. Els col·lectors de la C/ Senyera aboquen ara al Barranc de Chiva en un nou punt d'evacuació en cas de pluja.
La nova obra de drenatge es localitza en la part final de l'Av. Generalitat, aprofitant un talús on ja existeixen altres sobreeixidors i queda situada a mig vessant, aproximadament a uns 5m d'altura sobre el llit del barranc.

senyara

DSC_0208  

DSC_0212

 

Galeries relacionades
Vídeos relacionats