DSC_0022
19 de de desembre de 2016
Vicent Sanhermelando guanya el Premi Enric Valor 2016
La seua obra "Pell de seda" fou la triada pel jurat com a la millor d'esta 36a edició

Este dissabte 17 de desembre el Centre Cultural va acollir l'acte de lliurament del Premi Enric Valor de Narrativa juvenil en valencià convocat anualment per Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya.

Una vegada obert el sobre amb el veredicte del jurat, el guanyador d'esta edició 2016 ha estat Vicent Sanhermelando per la seua obra "Pell de Seda". L’argument de Pell de Seda té molt a veure amb la indústria de la seda i la València del segle d’or. És una història d’amor: En la convulsa València dels inicis del segle XV, Caterina Boïl, neboda del governador, coneix el jove Guillem de Pertusa al taller de seda que posseeix la família del xic. Encara que ella està compromesa, naixerà entre els dos un amor tan intens com impossible, ja que les respectives famílies pertanyen a bàndols rivals en la lluita pel poder de la ciutat. Un inesperat crim posarà a prova la relació de la parella en una successió de fets cap a un destí que mai no hagueren imaginat...

L’any passat va guanyar l’obra "Paraules de Júlia", de Joan Bustos, una obra en la qual la narradora explica com l'amiga de l’ànima deixa de voler saber res del món, sense saber-ne la raó fins al final de la novel·la.

Sobre l'autor
Vicent Sanhermelando Bellver és d’Alboraia. Llicenciat en Psicologia i treballa en un centre educatiu com a orientador escolar i professor. La seua tardana vocació literària s’inicia amb relats curts, però prompte es va decantar per la narrativa juvenil, àmbit on ha publicat quatre novel·les i ha recollit importants reconeixements. Destaquen "Un pont sense baranes" (Tabarca), finalista del Premi Ciutat de Torrent-2011, i "Esperant la lluna plena" (Bromera), Premi Fundació Bancaixa-2013. Amb "Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils" (Bullent) va ser guardonat amb el Premi Samaruc, atorgat per l’Associació de Bibliotecaris Valencians al millor llibre infantil del 2015.

36a edició del Premi 
S’han presentat 28 obres, de les quals el jurat ha destacat la gran qualitat de les obres presentades. El jurat, format per Sabina Asencio, Joan Bustos, Isabel Garcia Canet, Pilar Puchades i Núria Sendra ha premiat Pell de seda, per unanimitat, justificant-ho
“per l’estructura narrativa, per la història de temàtica amorosa, perquè els protagonistes estan ben dissenyats i pensem que els lectors empatitzaran fàcilment amb ells, pel treball de documentació i per la revalorització de la València del Segle d’Or valencià”.





DSC_0004
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0010
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0018
DSC_0022
DSC_0026
DSC_0033
DSC_0036