parc_jove
16 de gener de 2017
Arranquen les obres de construcció del PARC JOVE
Novedosa instal·lació polivalent dedicada a l'oci actiu que ha de servir com a punt de trobada per al jovent
Este mes arranquen junt al carrer Joanot Martorell (final del carrer Pau) les obres de construcció del Parc Jove una novedosa instal·lació dedicada a l’oci actiu que ha de servir com a punt de trobada per al jovent. Un espai destinat a l’oci actiu especialment pensada per al públic adolescent i jove.

parc_jove

Un parc ben diferent
Este nou parc naix sota la premisa d’oferir un gran espai de trobada adreçat al jovent. No presentarà jocs infantils ni grans zones enjardinades, busca oferir possibilitat de recuperar el joc al carrer, la pràctica esportiva “per lliure” sense haver de llogar pistes ni sota el control de monitors, un espai de lliure disposició especialment pensat per a un públic jove. 

Esport a l’aire lliure
Este Parc Jove vol oferir un espai on jugar a futbol, a bàsquet, a ping-pong... i, com a novetat, presentarà un espai amb aparelles especialment dissenyats per a la pràctica de l'street work-out una moderna tècnica d’entrenament amb aparells que permeten exercicis d’alta intensitat.

Wi-Fi pública 
A més de zones esportives el parc també ofereix zones on seure a xerrar a passar la vesprada... Este espai també serà punt d’informació jove (mitjançant la instal·lació d’un MUPI informatiu) i també oferirà el servei de wi-fi pública gratuïta que ja utilitzen milers de persones al nostres poble.  

Usos múltiples
Este Parc, especialment la zona coberta, també vol donar resposta a la necessitat de poder programar activitats a l’aire lliure (concerts, cinema, teatre...) sense haver de patir per les condicions meteorològiques i disposar per tant d’una alternativa ràpida en cas de pluja, massa calor... Les diferents associacions i col·lectius del nostre poble també trobaran ací un espai on desenvolupar activitats puntuals.

Un projecte innovador
Este nou espai es planteja com un espai diferent als existents no sols al nostre poble, sinò també, a altres pobles, de fet, el seu caràcter innovador i pioner ha fet que la Diputació de València, en concret l’Àrea d’Esports, Joventut i Igualtat haja decidit assumir el finançament d’una bona part del projecte de manera que el de Picanya puga ser model d’altres instal·lacions de les mateixes característiques en altres pobles de les nostres rodalies.


sostre_textil_proposta

Un sostre innovador i polivalent

L’element més singular d’esta nova instal·lació serà el sostre tèxtil sobre la pista central. El seu objectiu és tant permetre la pràctica esportiva o l’encontre en condicions meteorològiques adverses (pluja, massa sol...) com esdevindre un espai on desenvolupar activitats culturals com ara teatre de carrer, cinema a la fresca, sopars populars, concerts... L’espai estarà dotat amb connexions que permetran, amb una mínima intervenció l’adequació de la instal·lació el desenvolupament de tot tipus d’esdeveniments. Amb l’elecció d’este tipus de coberta també s’ha buscat la instal·lació lleugera i moderna tant des del punt de vista estètic com en quant a manteniment i inversió necessària.parc_jove_vista_aerea

Completar el perímetre verd

Esta actuació permet anar tancat l’anell al voltant del nostre poble. A Picanya, les zones periurbanes, allà on es troben sòl urbà i sòl agrícola, uns espais sempre complicats de mantindre en bones condicions, es resolen amb una franja enjardinada i amb arbres, una simple volta per les rodalies permet comprovar-ho (Parc Europa, Parc Jaume I, Av. Sanchis Guarner, Parc Vistabella, Av. Pablo Iglesias...). En esta zona de Picanya, al final del carrer de la Pau, encara no s’havia fet cap intervenció en este sentit donat que es reservava este espai per a una actuació d’este tipus. Amb este parc jove es resol el límit entre zona urbana i horta amb un espai públic de qualitat.Galeries relacionades
23é Picanya Rock
14 de juliol de 2017

23é Picanya Rock

Festes 2013. 19é Picanya Rock
12 de juliol de 2013

Festes 2013. 19é Picanya Rock

Vídeos relacionats
Mente Abierta - Zuvak
03 de maig de 2016

Mente Abierta - Zuvak

Templet dels Amants
12 de febrer de 2016

Templet dels Amants