bnr_expo_maquinas_escriure
26 de d’abril de 2017
Un segle d'escriptura mecànica
Exposició de màquines d'escriure de la col·lecció de Leo Navarro
Del 5 al 14 de maig la Sala Municipal d'Exposicions acull una mostra ben peculiar. Sota el nom "UN SEGLE D'ESCRIPTURA MECÀNICA" podrem disfrutar de la col·lecció de màquines d'escriure de Leo Navarro. Màquines d'escriure de diversos països, sobretot de França, però també d'Espanya, d'Alemanya, i també de Grècia. Una col·lecció que Leo Navarro va encentar al 1990, amb la compra d'una primera màquina a un mercat de segona mà de Paris.

Esta mostra presenta 24 màquines que van des de l'any 1920 al 1980 en un recorregut pel temps on es pot veure l'evolució dels dissenys. Màquines de teclat francés AZERTY, espanyoles QWERTY, alemanyes QWERTZ... quasi totes provenen de mercats d'antiguitats o de segona mà de ciutats com ara Paris, Toulouse, Atenes, Amsterdam, València... fins i tot, podrem veure la màquina d'escriure més plana de totes les que s'han construit, tan sols 4,5 cm. d'alçada.

Una magnífica oportunitat de disfrutar d'unes màquines tan vinculades al món de la cultura i les lletres com atractives per la seua estètica i capacitat evocadora.

L’exposició és podrà visitar fins el 14 de maig, de 18h a 20h, diumenge i festius d’11h a 14h.



bnr_expo_maquinas_escriure