16300295_2202856679940367_9095056725605444052_o
20 de de juny de 2018
La pianista i compositora picanyera Laura Blasco obté la prestigiosa beca internacional Berklee
És una de les tres dones seleccionades per esta escola internacional d'entre centenars d'aspirants de tot el món

La pianista i compositora picanyera Laura Blasco acaba de ser seleccionada per a disfrutar d'una de les beques del Berklee College of Music. Estes beques estan destinades a dones destacades al món de la música i Laura ha estat seleccionada entre aspirants de tot el món. Amb esta beca, al setembre començarà el Màster de Composició de Música per a Cinema, Televisió i Videojocs al campus de València d'esta institució internacional.
Este màster serà un pas fonamental per a complir el seu gran somni que no és un altre que, en les seues pròpies paraules "Primer que res, aprende al màxim tot el que puga al màster i després, acabar a Hollywood i compondre per a grans produccions de cine".

La importància d'esta beca l'explica la pròpia Laura "Esta beca ho és tot per a mi. De fet, sense ella, no podria estudiar a la Berklee. Són màsters molt cars i tindre l’oportunitat d’estudiar a aquesta escola internacional és un somni fet realitat. Porte molt de temps plantejant-m’ho, i enguany han tret aquesta beca “Outstanding Women” que és només per a dones. En donaven dos, i al remat han donat tres; una a una xica nordamericana que continua el màster un any més, i les altres dos són, per a una altra xica nord-americana i per a mi. Ser escollida entre tantes dones de tot el món que s’hauran presentat als quatre màsters és realment impressionant, i sense cap dubte, es tracta d’una oportunitat enorme que he d’aprofitar al màxim,"

Obtindre una plaça a aquesta escola és relament molt complicat; obtindre una beca, encara més. De fet, Laura defineix aconseguir les dues coses com "L’objectiu més complicat que m’havia proposat mai a la meua vida" i afegeix "Crec que no hi ha res impossible si ho desitgem realment. Així que vull aprofitar aquest moment per animar-vos a tots a que lluiteu pels vostres somnis."

De moment, Laura Blasco Llopis (Laura Beele) ja està un poc més a prop dels seus.


Des del 6 anys al món de la música
Amb este nou èxit Laura fa un pas més en la seua brillant trajectòria al món de la música. Un recorregut que va iniciar a l’Escola Josep Maria Roig de Picanya animada pels seus pares. D'ahí passà al Conservatori Professional de Música de Torrent a l’especialitat de piano, i violoncel. Al 2013 va obtindre, en piano, el Premi Professional de Final de Grau Mig.
Ha rebut classes magistrals d’Antonio Galera, Nelson Delle Vigne, Carles Marín i Carlos i David Apellániz.
L'any passat va finalitzar el Grau Superior de Música al Conservatori Superior de Música de València i enguany ha realitzat el primer curs de Direcció d’Orquestra.

També compositora
A més d'instrumentista, Laura també compon sota el nom artístic de Laura Beele. Treballa tant la música clàssica com la música per a curtmetratges. El seus treballs més representatius fins ara són “Die Landschaft”, obra orquestral, que fou estrenada en abril de 2013 a l’Auditori Vicent Pallardó de Torrent dirigida per Francesc Cabrelles, i el curt “Menú” (2017), protagonitzat per Andrea Dueso (Amar en tiempos revueltos), Jordi Coll (El Secreto de Puente Viejo, La Otra Mirada), Josep Manel Casany (Negocis de família, Maniàtics) i Lola Moltó (L’Alqueria Blanca), que ha estat seleccionat a diversos festivals nacionals i internacionals, així com al Festival Internacional de Curtmetratges de Torrelavega (previ als Premis Goya) o a l’Incorto Film Festival de Mèxic.

Més informació:
Pàgina de SoundCloud:
https://soundcloud.com/laurabeele
Pàgina de YouTube:
https://www.youtube.com/user/arual23071995
Curtmetratge “Naderías" amb banda sonora de Laura Beele:
https://www.youtube.com/watch?v=KcuV_bi8PdE&t=117s

 

Laura Blasco
Laura Blasco