IMG_4182
03 de de juliol de 2019
Per unes festes de respecte i convivència
Durant les festes s'instal·larà un "Punt violeta" dedicat a la informació i l'assessorament

Les festes populars, amb acumulació de moltes persones, malauradament, també suposen una oportunitat per a l'excés i la irresponsabilitat. Des de l'Ajuntament de Picanya i amb la col·laboració de diferents enitats festives del nostre poble, en estes Festes Majors, s'instal·larà un "Punt Violeta". 

Per unes festes de respecte i convivència
Este "Punt Violeta" és una xicoteta carpa, atesa per personal especialitzat, situada a la part de darrere de la biblioteca i dedicada a la informació i l'assessorament en temes com l'assetjament sexual (amb, si cal, atenció directa a les possibles víctimes), el respecte a les diferents opcions sexuals (contra l'LGTBIQ+fòbia), la necessitat d'unes festes més sostenibles (amb menys brutícia i desperdici) i també on es trenque amb la idea (malauradament molt instal·lada a TOTA la nostra societat) de que l'alcohol és ingredient imprescindible per a divertir-se. L'objectiu és aconseguir que les Festes Majors de Picanya continuen avançant pel camí de la bona convivència i el respecte (als altres, al veïnat, a les opcions diferents...) pel que han anant avançant en els darrers anys. 

Un repte molt exigent però imprescindible
El repte plantejat és realment exigent. Totes i tots sabem que la convivència sempre és complicada i més en moments de festa i diversió però també és ben cert que sols el respecte d'unes normes comuns ens permetran continuar fent crèixer i millorar les Festes Majors del nostre poble. 

Este matí el Saló de Sessions de l'Ajuntament ha acollit una reunió de coordinació amb la presència de regidors i regidores, personal de l'Ajuntament, Policia Local i el personal al càrrec d'este Punt Violeta per unes festes de respecte i convivència. 

 

PER_UNES_FESTES_RESPECTE_CONVIVENCIA_CARTELL

 

IMG_4182

Galeries relacionades
Colors run
15 de de juliol de 2023

Colors run

Acte recepció Festes Majors 2023
12 de de juliol de 2023

Acte recepció Festes Majors 2023