cartell_maig_literari_2020_en_absencia
28 de de maig de 2020
Maig literari 2020. En absència.
Una retrospectiva, les vostres recomanacions, una convocatòria de relats curts, el Premi Enric Valor i l'ampliació del “Passeig de les Lletres” ens animen a continuar celebrant l'estima pel món de la literatura

Maig literari 2020 (en absència)

Al mes de maig Picanya és lletra. Des de fa més de 10 anys hem celebrat el nostre Maig Literari, amb tota una sèrie d'actes destinats a apropar els dos vessants més importants del món de la literatura: lectores i lectors, per una banda i escriptors i escriptores d'altra. Això, apropar-se, enguany és impossible, i el maleït virus, desballesta trobades, converses i auditores plens. Però això no signfica que ens quedem sense celebrar l'estima del nostre poble per les lletres.

L’any passat celebràrem la 12a edició del MAIG LITERARI. Un programa construït des de l’amor als llibres. 

En paraules de Rosa Montero, guardonada amb el Premi Llig Picanya 2019: “La literatura es un arma poderosa contra el mal y el dolor”
Tot i atenent a la situació sanitària actual de pandèmia mundial, són més  necessaris que mai, els ambulatoris literaris que recepten lectures. Lectures que són salut, vacunes contra la solitud, vitamines, pessics de vida, viatges en el temps cap a  infinits paisatges...

Amb aquesta vocació vos proposem un programa alternatiu amb l’ànima del MAIG LITERARI.

RETROSPECTIVA PREMIS LLIG PICANYA 

Ens retrobem amb les paraules que, any rere any, ens han regalat sobre l’escenari del Centre Cultural les autores i autors guardonats amb el Premi Llig Picanya. Et convidem a veure els VÍDEOS dels actes de lliurament de les 12 edicions dels PREMIS LLIG PICANYA. 

Et proposem el següent calendari:

- DIMARTS 23 DE JUNY: 
VÍDEO Acte de Lliurament PREMI LLIG 2019 a ROSA MONTERO.LLEGIR ÉS VIATJAR – COMPARTIM LLIBRES


Cada vegada que obrim un llibre, obrim les  portes i les finestres al món. Llegir és viatjar sense moure’s del lloc. La lectura és un acte d’estima per tu mateix, que enriqueix i allarga la vida. 
Et proposem que faces RECOMANACIÓ d’un llibre, CONVIDA’NS A LLEGIR-LO. Parla’ns d’ell.
Per què t’ha agradat? Què destaques...
A qui el recomanes? 
Literatura per a totes les edats, per a joves, per a xiquetes i xiquets...
CONTESTA LES SEGÜENTS PREGUNTES:
- QUIN LLIBRE RECOMANES?
- PER QUE CONVIDES A LLEGIR-LO?
- A QUINES EDATS PENSES QUE ELS AGRADARIA?
- NOM I COGNOMS DE QUI FA LA RECOMANACIÓ. 
I ENVIAN’NS LA TEUA RECOMANACIÓ a: guanyaremalvirus@picanya.org   
Donarem difusió a les xarxes socials dels vostres suggeriments.Convocatòria oberta de RELATS CURTS “LA VIDA EN ELS TEMPS DEL CORONAVIRUS”

La creativitat literària permet expressar vivències,  pensaments, sentiments, emocions... En els temps del coronavirus l’escriptura pot convertir-se en vàlvula d’alleujament.
ET CONVIDEM A COMPARTIR  EL TEU RELAT. Amb Títol, Nom i Cognoms.
Extensió màxima: 3 pàgines DIN A-4, a doble espai. 
Lletra Arial – 11
L’arxiu haurà d’adjuntar-se, en format PDF, a un correu electrònic enviat a: guanyaremalvirus@picanya.org amb l’assumpte “Relat”   
Farem una recopilació de tots el relats i donarem difusió. 


CONVOCATÒRIA DEL 40é PREMI ENRIC VALOR
L’Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent han 
CONVOCAT EL 40é PREMI ENRIC VALOR DE NARRATIVA JUVENIL. 
Informació i bases: 
https://bullent.net/premi-enric-valor/ 


AMPLIACIÓ DEL PASSEIG DE LES LLETRES
Instal·lació al passeig de les lletres de la placa homenatge a Rosa Montero guanyadora del Premi Llig Picanya 2019 i també als poetes Lluís Alpera i a Jaume Pérez Montaner.


Al 2021, de segur, el nostre poble podrà tornar a viure la 13a edició del Maig Literari com cal. Les lletres i no els virus, tornaran a ser protagonistes de la primavera picanyera. Fins aleshores, llegiu, escriviu i disfruteu dels llibres i la literatura.

 

 

cartell_maig_literari_2020_en_absencia