iniciativa_ihan
25 de de febrer de 2021
El Centre de Salut de Picanya obté la certificació IHAN-UNICEF
Reconeix el treball del centre per a la protecció, promoció i suport a la lactància materna

El Centre de Salut del nostre poble ha obtingut la certificació de la IHAN-UNICEF.

Este guardó de la Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN) reconeix la protecció, promoció i suport a la lactància materna desenvolupades des del nostre centre de salut.

Un llarg i exigent procés de certificació
El centre de salut de Picanya, malgrat totes les dificultats plantejades per l'acutal situació sanit`ria, ha anat superant, amb certificacions successives, les fases de desenvolupament i implantació dels criteris IHAN per a aconseguir l'acreditació que suposa este distintiu internacional de qualitat.
El procés es va iniciar al desembre de 2015 per la majoria de centres de salut del departament de l'Hosptital General, que es van acollir al programa d'acreditació IHAN-UNICEF que els permetria i facilitaria la tasca de donar suport al manteniment i augmentar la durada de la lactància materna i que ha finalitzat la seua implantació al gener de 2021.

Els requisits per a obtindre el Guardó IHAN es resumeixen en set passos i es troben regulats en els criteris globals definits per l'OMS:

- Disposar d'una normativa escrita relativa a la lactància natural coneguda per tot el personal del centre.
- Capacitar a tot el personal per a dur a terme aqueixa política.
- Informar les embarassades i a les seues famílies sobre l'alletament i com dur-lo a terme.
- Ajudar a les mares a l'inici de la lactància i assegurar-se que són ateses en les primeres 72 hores després de l'alta hospitalària.
- Oferir suport a la mare que alleta per a mantindre la lactància materna exclusiva durant 6 mesos, i a continuar-la juntament amb l'alimentació complementària posteriorment.
- Proporcionar una atmosfera receptiva i d'acolliment a les mares i famílies dels lactants.
- Fomentar la col·laboració entre els professionals de la salut i la comunitat a través dels tallers de lactància i grups de suport locals.
A més, el centre ha de mostrar ser conseqüent amb el Codi Internacional de Comercialització de Succedanis de la Llet Materna i demostrar una millora en les seues xifres de lactància després de la implantació de l'estratègia.

 

 iniciativa_ihan

Vídeos relacionats
A l'Escola Caminant
17 de de novembre de 2022

A l'Escola Caminant

Cor Les Veus de la Memòria
18 de d’octubre de 2017

Cor Les Veus de la Memòria

Homenatge als donants de sang
26 de de novembre de 2008

Homenatge als donants de sang