sol_02
15 de de setembre de 2021
El carrer del Sol lluix més
Finalitzdes les obres dels carrers Sol i Josep Segrelles

El carrer del Sol és, sens dubte, un dels carrers més peculiars del nostre poble. La seua història, com a part de l’antic poble de Vistabella, la seua localització, com a balcó al barranc, i els seus edificis de caire tradicional, els canvis de nivell, fan d’este carrer, un espai molt particular.

Tot nou per a seguir com era
Este estiu s’han completat les obres de millora del carrer. En superfície, els canvis són molt evidents. S’ha creat una plataforma única amb la vorera (diferènciada per l’ús de taulells de pedra) a la mateixa alçada de la zona destinada al pas de vehicles que ara és de llambordes.
També s’ha renovat per complet l’antiga barana de separació amb el barranc que ha estat substituïda per una balustrada d’obra de color blanc.
Al recorregut del carrer també trobem diferents elements de pedra que resolen els diferents canvis d’alçada del carrer (amb la passarel·la, amb la baixada del Realenc o la part de darrere).
Tota una sèrie de millores que han volgut conservar tot el sabor del carrer tot i millorant la funcionalitat, l’accessibilitat, la senyalització. la seguretat...

La millora més important no es veu, es beu 
Tot i el cridaner resultat de la renovació del carrer, la millora més important és la renovació de tota la xarxa de subministrament d’aigua potable. 
Les canonades, molt antigues, han estat subtituïdes per complet per sistemes moderns que eviten avaries i fuites. A més, una intervenció molt significativa ha estat la instal·lació, a la part de baix de la passarel·la Maria Cambrils, d’una canonada de gran capacitat que millora, notablement, el cabal d’aigua que arriba a tota la zona de Vistabella i garantix un subministrament més consistent.

El retorn de les pedres
La pedra, en totes les seues formes, sempre ha estat un element fonamental en la construcció de les cases. En esta reforma del carrer del Sol, les pedres han tornat per a format part del paisatge d’este carrer amb tanta història. A diferents indrets del carrer, elements com ara jardineres o desnivells s’han resolt mitjançant murs de pedra. Una opció que vol reforçar l’aspecte tradicional del carrer del Sol. 

Renovat també el carrer Josep Segrelles
De forma paral·lela a les obres en el carre del Sol el carrer dedicat al molt conegut il·lustrador i cartellista valencià Josep Segrelles, també ha estat renovat. Voreres més amples sense entrebancs arquitectonics, nou asfaltat, nova senyalització i la reordenació de luminàries, han renovat per complet el carrer. 
També, com en el carrer del Sol, s’ha procedit a la renovació completa de la xarxa de subministrament d’aigua potable amb el que es millora, de forma molt significativa el servei que reben veïnes i veïns. 

 

sol_02 

 

sol_04 

 

sol_07 

sol_05 

jose_segrelles