DSC_0099
18 de de juliol de 2022
Lliurades les Medalles de la Vila
Festes Majors 2022

Com és tradicional, el dia de la Preciossíssima Sang, el passat dimecres 13 de juliol, l'Ajuntament de Picanya, en l'acte de Recepció, lliurà les Medalles de la Vila, la més altra distinció atorgada pel Consistori del nostre poble.

Abans de les medalles també s'aprofità este acte per a lliurar un recordatori a les Clavarieses que van organitzar les Festes de la Mare de Déu de Montserrat fa 25 anys. Elles foren Noelia Císcar Company, Yolanda Narganes Chardí, Raquel Rubio Amador, Olga Lozano De la Rosa, Adela Lozano Serrano, Sonia Juan Fort, Gloria Torres García, Ana Más Cerrillo, Amparo Baviera Vivó, Amparo Martínez Folgado, Pilar Esteban Navarro i la seua Clavariessa Major: Fina Mateu Segura.

Fet este primer reconeixement, es procedí a lliurar les Medalles de la Vila. En este 2022, el Ple de l'Ajutament va decidir, per unanimitat lliurar les medalles a:

JUAN VICENTE DORADO
Treballador de l’Ajuntament de Picanya des de l’any 1988 fins la seua recent jubilació. Ha demostrat gran professionalitat i versatilitat. Entre d’altres, va ser conserge del Centre Cultural, i també va treballar colze a colze i amb intensitat durant uns anys a la Festa de Picanya. En el seu ofici de fontaner i altres polivalències,  ha format part de la plantilla de l’Àrea de manteniment. 

EDUARDO ÁBALOS GARCIA 
Eduardo Ábalos ha segut Cap de l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Picanya des de l’any 2006 fins a l’any 2022. 
Al llarg de tot aquest període ha demostrat una gran professionalitat. 
Hem de destacar la seua sensibilitat per l’acció preventiva i de col·laboració que aposta per la generació d’entorns segurs, habitables i lliures de violència.

Associació de Mestreses de Casa "Tyrius"
Paquita Company Almenar, Mª Dolores Puchal Aguilar i Teresa Mejías Císcar, junt a altres companyes, han sigut les columnes fonamentals que han impulsat una associació en favor de les dones que naix l’any 1977, una època en que moltes dones mai havien eixit al carrer amb pantalons, i han fet camí fins a l’actualitat, això són ja 45 anys. Una associació implicada en projectes de solidaritat, com el Consell solidari, el Rastro, o Manos Unidas, i compromesa amb la cultura i l’esport, destacant la seua col·laboració en el Recreo Cross de la Dona, tota una celebració lúdica esportiva que reuneix a les dones de tota la comarca, inclús de fora de la comarca. 

PAQUITA COMPANY ALMENAR, formà part de la primera Junta directiva de l’Associació Tyrius de Picanya, en qualitat de vocal, anys 1977 – 1978. I ha exercit en el càrrec de Secretària de l’Associació des de l’any 1988 fins 2022. D’estos 34 anys, com a Secretaria de l’Associació ha deixat un testimoni ben detallat al llibre d’actes de l’associació, unes actes redactades amb estil, fidelitat, carinyo i bon humor.

DOLORES PUCHAL AGUILAR, formà part de la Junta directiva de l’Associació Tyrius de Picanya, en qualitat de vocal , anys 1982 – 1987 i com a Delegada de viatges, excursions i cultura des de l’any 1988 fins a 2022. Al llarg d’estos 34 anys ha dinamitzat amb alegria i bon humor la vida de les nombroses sòcies de l’Associació Tyrius Picanya. 

TERESA MEJÍAS CÍSCAR, vocal de la de la Junta directiva de l’Associació Tyrius de Picanya des de l’any 1996 i Presidenta de l’associació des del 2017 a 2022. Molt compromesa i implicada en defendre els drets de les dones, la solidaritat amb les persones necessitades, i en representar a l’Associació Tyrius Picanya amb el nivell que li correspon. El període en que Teresa Mejías ha exercit la presidència de l’associació ha estat travessat per una pandèmia sobre la qual no teníem ninguna experiència i que principalment ha paralitzat la vida social de les persones. Ha sigut difícil. 

Associació de Jubillats i Pensionistes de Picanya
Amb una Junta directiva columna, sòlida i fonamental en el funcionament del Centre de Persones majors de Picanya i formada per Manuela Pastor Gallego en el càrrec de Presidenta, Amparo Salas Fuerte en el càrrec de Vicepresidenta, Tomàs Blasco Montero, Manuel Landa Martínez, Antonio Plumed Moreno i Conchín Lozano. 
Les persones més castigades per la pandèmia de la COVID-19 han sigut les persones de major edat o les persones amb la salut més vulnerable, no sols han sigut víctimes des de la perspectiva sanitària, sinó també des de la social; en mols casos, la solitud, l’aïllament de les pròpies famílies, la falta de besos i abraçades i la por, han sigut el pitjor patiment. 
Ja en el camí de recuperar la normalitat, de retrobar-nos amb els altres, de recuperar les ganes i les motivacions de viure, la Junta directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Picanya està jugant un paper fonamental. 
En reconeixent a la seua vitalitat i al seu esforç en favor de millorar la vida de les Persones Majors de Picanya, li és atorgada a la Junta directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Picanya la medalla de la Vila. 


VICENTE ALABAU SUSPERREGUI 
Vicente Alabau és el millor exemple del significat de la paraula empresari. Home emprenedor amb espenta i una gran capacitat de treball. 
La seua capacitat i coneixement ha estat fonamental en el treball de constant millora dels nostres polígons industrials fruit de la col·laboració amb l’IVACE de la Generalitat Valenciana. 
Vicent Alabau ha estat persona clau en el creixement de l’associació empresarial de Picanya, on no ha dubtat en posar la seua experiència i diligència al servei d’altres empreses i persones empresàries i emprenedores del nostre poble,  que sempre han pogut trobar en ell, consell i cooperació. 
Persona solidària per convicció, demostrada any rere any amb la seua valuosa col·laboració al Rastro solidari. 


ENRIQUE MORENO PERNÍAS 
Enrique Moreno Pernías té una llarga història de relació amb el nostre poble. El seu suport, des de les diferents administracions en les que ha treballat en càrrecs de gran responsabilitat,  ha sigut vital i fonamental en la transformació del nostre poble pel que fa a les infraestructures públiques.  
I la seua col·laboració continua sent imprescindible en projectes actuals. 
Veí del nostre poble durant molts anys,  el seu treball, realitzat sempre des de la màxima professionalitat, ha fet millor el poble de Picanya. 

 

FOTOGALERIA COMPLETA DE L'ACTE ACÍ.

 

 

DSC_0099 

 

 

Galeries relacionades
Colors run
15 de de juliol de 2023

Colors run

Acte recepció Festes Majors 2023
12 de de juliol de 2023

Acte recepció Festes Majors 2023

Vídeos relacionats
Notícies relacionades
El millor de la festa... la vespra!
11 de de juliol de 2023

El millor de la festa... la vespra!

Nit a ple foc!
10 de de juliol de 2023

Nit a ple foc!