pasqual_munyoz
27 de de febrer de 2023
El picanyer Pascual Muñoz entre les 100 persones més rellevants del món en el camp de la fotònica
Pascual és catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de València

La fotònica és la ciència i la tecnologia que permet produir, controlar i detectar fotons, és a dir, les partícules que constitueixen la llum.
En esta matèria, la fotònica, el picanyer Pascual Muñoz, catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de València ha estat reconegut com una de les 100 persones més rellevants del món del camp de la fotònica, segons ThePhotonics100 2023, un índex que elabora anualament per la prestigiosa revista de referència sector Electro Optics.

Pascual Muñoz és Director de UPVfab, ¡ desenvolupa a seua activitat investigadora en el Photonics Research Labs (PRL) de l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTEAM) de la Universitat Politècnica de València. El seu treball se centra en el desenvolupament de nous xips fotònics per a múltiples aplicacions, entre elles transmissió de dades a altes velocitats, amb reduït consum d'energia, conducció autònoma i instrumentació avançada per a aplicacions en sectors com a salut, seguretat mediambiental i energia.

En la trajectòria de Muñoz destaca també la posada en marxa en 2011 de VLC Photonics, amb la qual al costat de la resta de socis va fer història en l'ecosistema de filials universitàries en particular, i en el mercat de la fotònica integrada global, que es va traduir amb la incorporació a l'octubre de 2020 de la multinacional japonesa Hitachi High Tech a l'accionariat de la companyia.

A més, des dels seus laboratoris situats a la Ciutat Politècnica de la Innovació, Pascual i el seu grup de treball mantenn una forta col·laboració amb algunes de les empreses més capdavanteres del sector a tot el món, com ara Huawei Technologies Canada, amb la qual han desenvolupat micro-xips per a LIDAR, la tecnologia base de la futura conducció de vehicles autònoms.

pasqual_munyoz