presentacio_somni_amercia
20 de d’abril de 2023
Presentació del llibre "L'emigració valenciana als Estats Units i Canadà: el somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera"
Centre Cultural, 21 d'abril (19.00h)

Demà divendres 21 d'abril (19.00h) el Centre Cultural acull la presentació del llibre "L'emigració valenciana als Estats Units i Canadà: el somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera" del periodista Juli Esteve.
El somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera és un assaig, de 352 pàgines, que ha editat InfoTV i posa el punt final a la feina d'investigació que va servir, en primera instància, per produir els quatre documentals de la sèrie De l'Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York. A més de l'autor, en l'acte intervindran Alfred Ramos, director del Centre d'Estudis Locals de Picanya i Esther Alber d'InfoTV. A més es projectarà un audiovisual amb testimonis dels informants..

El llibre
Esta publicació recull tota la informació obtinguda en aquella investigació, tant la ja coneguda pels audiovisuals, com molta més que va quedar inèdita i que ara es posa a disposició dels investigadors i dels interessats en la història i la memòria de el segle XX. El text es complementa amb la presència de prop de dues-centes fotografies procedents dels arxius familiars dels emigrants.
La investigació, duta a terme entre 2012 i 2015, va tindre dues etapes molt diferenciades. La primera va portar uns quinze mesos i va consistir en una revisió minuciosa de les llistes de passatgers de tots els vaixells arribats als ports atlàntics nord-americans procedents d'Espanya, de França i de Cuba entre 1900 i 1920, que va permetre identificar tots els emigrants valencians. La consulta va poder ser tan exhaustiva gràcies a la digitalització dels arxius d'Immigració dels Estats Units i Canadà, accessibles per Internet.

Este acte compta amb el suport de l'Ajuntament de Picanya, el Centre d'Estudis Locals i la Falla Sta. M. del Puig que va dedicar el seu darrer llibret a este fet històric.

Accés lliure fins completar aforament.

presentacio_somni_amercia

Vídeos relacionats