rosa_regas_premi
15 de de maig de 2023
Rosa Regàs recull el 14é premi Llig Picanya
Acte central del Maig Literari 2023

Este divendres 12 de maig, tal com estava anunciat, es va lliurar el Premi Llig Picanya a l'escriptora Rosa Regàs. 
Malgrat el seu delicat estat de salut Rosa Regàs va voler acudir en persona a recollir el guardó de mans del nostre Alcalde Pepe Almenar.
L'acte de lliurament estigué conduit per la periodista M Josep Poquet i va comptar amb l'actuació del violoncelista Iván Balaguer.
El nombrós públic assistent va poder gaudir de les paraules, reflexions, anècdotes, històries... que Rosa Regàs, va voler anar compartint en la seua extensa intervenció.
L'habitual signatura de llibres va cloure este acte central del Maig Literari 2023 que encara es perllongarà amb diferents actes fins a final de mes.

ROSA REGÀS
Rosa Regàs i Pagés, a més de ser una prolífica escriptora, va ser una figura clau en el món editorial a Espanya. En 1985, va ser triada directora general del Llibre, la Biblioteca i les Lletres espanyoles, càrrec que va ocupar fins a 1988. Durant la seua carrera literària, Regàs va explorar temes com l'amor, la solitud, la identitat i la condició humana. Els seus textos es caracteritzen per una prosa exquisida i una capacitat única per a explorar els matisos de l'ànima humana.
Rosa Regàs també ha destacat per la seua destresa en la creació de personatges femenins complexos i profunds,  per la seua capacitat reflectint les experiències i les emocions de les dones en la societat. La seua obra ha estat traduïda a diferents idiomes i ha rebut nombrosos premis literaris, entre d’altres, els Premis Nadal i Planeta, també el Premi Lletra d'Or i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 
A més de la seua obra literària, Regàs també ha col·laborat en premsa i revistes culturals, i va ser membre de la Reial Acadèmia Espanyola des de 2008. El seu llegat com a escriptora i editora és un exemple del compromís amb la literatura i la cultura. A més a més, ha estat presidenta del Pen Club de Catalunya i del Pen Club Espanyol, organitzacions que promouen la literatura i la llibertat d'expressió. 

Fotogaleria de l'acte ací.

 

rosa_regas_premi