plaxa_ajuntament
04 de d’octubre de 2023
Fons europeus per a renovar l'entorn dels mercats
Els serveis municipals obtenen més d'un milió i mig d'euros amb els quals millorar tant els mercats com Pl. Espanya i el propi carrer Mercat

Els serveis municipals han aconseguit una subvenció d'1.506.327,13€ del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE i destinada a millorar la competitivitat i modernitzar el sector comercial minorista local, tot i facilitant solucions d'adaptació als nous hàbits de consum, implementant noves teconologiías i altres solucions que milloren la sostenibilitat, l'eficiència energètica (instal·lació de plaques solars), i incentiven el reciclatge i la reutilització dels residus generats per l'activitat comercial.

Un entorn per a les persones

Estos fons permetran abordar una intervenció pressupostada en un total d'1.882.908,93€ que transformarà l'entorn dels mercats (tant el municipal com el no sedentari) mitjançant  l'ampliació de l'espai per als vianants de Plaça Espanya i carrers adjacents (carrer Mercat), en forma de plataforma única tot i que conservant l'espai per al pas de vehicles. 

Esta transformació permetrà, en la línia d'actuacions ja realitzades en altres zones del poble, priozar l'ús de l'espai urbà per part de les persones amb la millora d'aspectes com la seguretat, la tranquil·litat o l'accessibilitat per a fer d'stos carrers i places zones més amables i, per tant, més proclibes a generar trobades, joc infantil, passeig... i amb això, major activitat social i per tant, comercial.


plaxa_ajuntament

carrer_mercat_projecte Amb el suport de:

logos_obres_pl_ajuntament_mercat
Galeries relacionades
Vídeos relacionats