llibre_eduardo_bosca
19 de de febrer de 2013
Eduardo Boscá Casanoves (1843-1924), un darwinista valenciano
El divendres 22 la biblioteca acull la presentació d'aquest llibre

El proper divendres 22 de Febrer, des de les 18 hores, a la Biblioteca Municipal de Picanya acull la presentació del llibre:  "Eduardo Boscá Casanoves (1843-1924), un darwinista valenciano", editat pel Consell Valencià de Cultura.
A la presentació estaran presents, l'autora, M Amparo Salinas Jaques, el Secretari del Consell Valencià de : Jesús Huguet, el besnet d’Eduardo Boscà, J. V. Boscà i el nostre veí Txema López, com a president de SO.HE.VA. (Societat Valenciana d'Herpetologia) entitat organitzadora de l’acte.
 
Eduardo Boscá
Eduardo Boscá Cánoves fou el primer científic espanyol que va introduir les teories darwinistes de l'evolució en l'estudi de les ciències naturals i també fou el màxim responsable de la col·lecció paleontológica donada per Rodrigo Botet, uns fons considertas com a de valor científic immens.

El llibre
"Eduardo Boscá Casanoves (1843-1924), un darwinista valenciano", està editat en la col·lecció Monografies, i repassa la vida i el treball del naturalista valencià des dels seus estudis de batxiller fins al seu retorn definitiu a València en 1883, detallant les fonts emprades en nombroses notes a peu de pàgina i una extensa bibliografia al final del text, així com una sèrie de fotografies inèdites cedides per la família Boscá.
L'autora M Amparo Salines vol reivindicar amb aquest llibre modernitat d'Eduardo Boscà per a estudiar la naturalesa, a més de la tenacitat  que posà en el seu treball.




llibre_eduardo_bosca