actes6
25 de de juliol de 2013
Nou llibre per a conèixer la nostra història
Un nou volum recull les actes municipals dels anys 1940 a 1941
El passat 10 de juliol, festivitat de la Sang, va tindre lloc la presentació del nou volum de la col·lecció Documents, publicada per l'Ajuntament de Picanya.
Aquest nou llibre és obra de l'historiador José Royo, autèntic especialista en la història del nostre municipi, que, en aquesta ocasió ha transcrit les actes de l'Ajuntament entre el 15 de juliol de 1940 i el 15 de jnuy de 1941.
Un període especialment difícil de la nostra història com a poble que abarca una etapa, en plena posguerra en la que el govern municipal estava en mans d'una comissió gestora nomenada pel governador civil de la provínica el 23 de desembre de 1939.
El municipi es trobava en una situació de precarietat i la principal preocupació d'aquesta junta gestora és el control del aliments, especialment el pa, i l'expedició i control de les cartilles de racionament pròpies de l'època.
També va centrar l'acció municipal la construcció del bloc d'habitatges del carrer del Pilar que va donar resposta a la difícil situació de moltes famílies.
El llibre està disponible per a consulta a la Bilioteca Municipal i també es pot descarregar en format PDF des de l'enllaç que trobareu a peu d'aquesta plana.


Presentació Llibre
Llibre "Las actas municipales del Ayuntamiento de Picanya (15-7-1940/15-6-1941)