consulta_ciutadana
07 de d’octubre de 2013
Les escoles públiques de Picanya se sumen a la Consulta Ciutadana per l'Educació
S'instal·laran taules als dos col·legis
Les escoles públiques de Picanya han decidit sumar-se a la Consulta ciudadana sobre la reforma educativa convocada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic que integren diferents associacions de pares i mares, sindicats, escola valenciana i altres entitats del món educatiu.

Les entitats convoquen a l'alumnat a partir dels 14 anys, pares, mares, docents i a tota la societat en general, a votar i expresar la seua opinió sobre les polítiques educatives de la Generalitat Valenciana i el Govern Central.

Demà dimats l'Associació de Pares i Mares de l'escola pública Ausiàs March ( 16:30 a 17:30h) instal·larà una taula a l'eixida del centre. A l'hora de redactar aquesta notícia l'AMPA del CEIP Baladre no ha concretat la data i hora d'instal·lació de la taula.

El resultat d'aquesta consulta es lliurarà al Govern Central, al Palau de la Moncloa el dia 17 d'octubre.  

PREGUNTES DE LA CONSULTA:

El Govern central i els autonòmics han realitzat i segueixen realitzant retallades en educació que s'argumenten per la situació econòmica actual, però que, segons el parer de la majoria de la Comunitat Educativa, estan tenint greus repercussions en el sistema educatiu, les quals seran encara molt més perjudicials a mitjà i llarg termini si aquestes retallades es mantenen o, fins i tot, si s'incrementen.
Tenint en compte l'anterior, vostè, REBUTJA LES RETALLADES EN EDUCACIÓ?:
- NO
 
 
El Govern central està duent a terme una sèrie de reformes, com la LOMCE o el Reial decret de Beques, que, segons el parer de la majoria de la Comunitat Educativa, danyant l'educació pública, suposen la tornada a un sistema basat en la selecció de l'alumnat perquè el progrés en els estudis estiga condicionat, amb caràcter general, al nivell social i a les possibilitats econòmiques de les seues famílies, expulsant a més del sistema a tota aquella persona que no encaixa en un perfil prefixat per qüestions ideològiques.
Tenint en compte l'anterior, vostè, REBUTJA LES POLÍTIQUES EDUCATIVES DEL GOVERN CENTRAL?:
- NO

Davant l'eliminació per part de la Conselleria d'Educació de les beques de llibre, la reducció en les de menjador i transport, l'augment de la ràtio en les aules, la retallada de la plantilla del professorat, la retallada en l’atenció educativa i els programes de compensació, l’asfíxia econòmica a les universitats públiques i l'aplicació d'un decret de plurilingüisme que margina el valencià i no posa recursos per a la formació en anglés.

Considera vosté necessari un canvi en la política educativa per a una educació de qualitat en la que es mantinguen les beques de llibres, s'augmenten les de menjador i transport, s'incremente la plantilla de professorat, es destinen més recursos a l’atenció educativa i als programes de compensació, es reduisca la ràtio de les aules, es pague el deute i s’actualitze la finançament a les universitats públiques i es garantisca el dret d'accés al Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià?
- NO

Per a participar on-line:

http://www.consultaciudadanaporlaeducacion.org/