bnr_quixot
13 de de desembre de 2013
El Quixot en trenta idiomes i de tot el món
Una exposició mostrarà exemplars de tot arreu i de diferents èpoques i formats
Des del 17 de desembre la Biblioteca (quin espai millor?) acull una ben interesant mostra d'exemplars de "El Quijote". El Quixot en el món, és una mostra de la immortal obra de Cervantes, que en esta mostra veurem traduïda a trenta idiomes) i en exemplars editats, publicats i distribuïts a Europa, a l’Àsia, a l’Àfrica i a Amèrica. 
La mostra es podrà visitar en la Biblioteca de Picanya (1a planta) a partir del proper dimarts dia 17 de desembre. S’hi observaran exemplars amb diferents estils, tant gràfic com textual, amb nombrosos dibuixos, gravats i il·lustracions. Les diverses mostres han estat editades entre els segles XVIII i XXI (exactament entre 1755 i 2005) en les diferents parts del món dalt esmentades, fet que deixa més patent encara la diversitat estilística i gràfica que envolta una mateixa obra. 

Volta al món en vuit mesos "a lomos de Rocinante"
Al llarg de 8 mesos, classificats en 4 blocs, s’ exhibiran exemplars de la magistral obra de Miguel de Cervantes, editats, publicats i distribuïts a Europa, a l’Àsia, a l’Àfrica i a l’Amèrica:


 1er. BLOC – des del 17 de desembre fins el mes de febrer: EL QUIXOT EN ESPANYA
 2on. BLOC – des del mes de febrer fins el mes d’abril: EL QUIXOT EN EUROPA
 3er. BLOC – des del mes d’abril fins el mes de juny: EL QUIXOT EN AMÈRICA
 4art. BLOC – des del mes de juny fins el mes d’agost: EL QUIXOT EN ÀSIA I ÀFRICA

Esta mostra forma part de les col·leccions de Salvador Grau i del picanyer i col·leccionista de llibres i premsa antiga Maxi Roldán. 
Salvador Grau és acadèmic emèrit de l’Acadèmia Valenciana de Genealogia i Heràldica. Llicenciat en Dret Nobiliari. Col·leccionista de llibres antics, rars i curiosos, entre d’altres. Admirador entusiasta de Cervantes. Aquesta admiració per l’escriptor el va portar a la traducció d’El Quixot a la llengua gitana, caló.