DSC_0172
16 de de juny de 2014
Celebrada la setena edició de la Fira del Comerç Local
Fins a 28 comerços han participat en esta nova edició
Ja són set les edicions de la Fira del Xicotet Comerç de Picanya celebrades. Este mes de juny hem viscut una nova edició en la que prop de trenta comerços i diferents institucions han plenat la Generalitat Valenciana d’activitats, tallers, música... i, per damunt de tot l’extens ventall de possibilitats que ofereix el nostre comerç local. Un extens catàleg de productes i serveis que ens esperen a peu de carrer, a la porta de casa, sense anar més lluny. Un comerç de proximitat, tradicional, que és garantia de qualitat i atenció personalitzada i que plena de vida places i carrers.
Una fira en constant moviment
Des de les sis i mitja de la vesprada del dissabte, quan s’inaugurà la Fira, fins a les nou de la nit de diumenge en el moment de tancar, tot un seguit d’activitats van anar desenvolupant-se. Degustacions de diferents productes, tallers per a menuts i menudes, jocs unflables, demostracions... es van succeir a les diferents casetes on, fins i tot, el públic va poder gaudir d’una espectacular truita gegant.
També cultura i gastronomia
La Fira també va tindre, com cada any, el seu vessant cultural i així, a la nit del dissabte, un nombrós públic va gaudir de l’espectacle “Somnis d’arena” al pati de l’escola Baladre, un espai que també va acollir l’actuació del grup “Balla Picanya” integrat pels nostres majors i del grup de danses “Carrasca” que, amb música en directe de tabal i dolçaina, va oferir unes quantes peces del seu repertori.
En l’apartat gastronòmic, més enllà de les conegudes degustacions, enguany van poder gaudir del concurs de “Tortilla española” i també del taller de rebosteria francesa a càrrer del xef Christian Boadas. 
Una fira encara més internacional
En aquesta 7a edició de la Fira del Petit Comerç de Picanya a més de la tradicional presència de la delegació del poble germanat de *Panazol que, com cada any, ha presentat en el nostre poble, de forma excel·lent, el millor de la seua gastronomia i la seua cultura, hem comptat amb la presència d'una delegació de la població alemanya de *Markt *Erlbach. Una població amb la qual *Panazol ja manté un programa d'agermanament similar al que té amb Picanya. 
La intenció expressada pels representants dels tres municipis és la d'intentar desenvolupar projectes comuns en matèria d'educació, desenvolupament econòmic, intercanvis culturals, etc... que beneficien a les tres poblacions.
Un gran esdeveniment 
En estes 7 edicions la Fira del Xicotet Comerç de Picanya s’ha consolidat com un esdeveniment ben important al calendari social del nostre poble que ens permet descobrir i retrobar el nostre comerç local, tot un món sense anar més lluny.

A la següent fotogaleria trobareu les millors imatges:

fotogaleria_7a_fira_comerc