maturitania_02
29 de de juliol de 2014
La solidaritat picanyera arribà a Mauritània
Material escolar recollit a l'Escola Ausiàs March viatjà fins a l'Àfrica
Víctor Manuel Sabido és veí de Picanya i membre de les forces i cossos de Seguretat de l'Estat i, per motius de treball (realitza tasques relatzionades amb la regulació del fluix migratori), viatjà a Mauritània durant els mesos de maig a juny. Fins allà va dur tot el material escolar recollit (amb molta il·ussió de xiquets i xiquetes) per la classe de 4t A del col·legi púbic Ausiàs March durant el mes d'abril i també material (roba i joguines) aconseguit per altres vies.

Mauritània és un país extraordinàriament pobre amb una esperança de vida que no supera els 50 anys i unes condicions de vida terriblement difícils per a totes i tots però, molt especialment, per a menuts i menudes. Per eixe motiu, l'arribada d'este material escolar fou celebrada de forma molt especial per l'escola on va arribar tot allò que van recollir els nostres alumnes. La roba i les joguines van anar a parar a una casa d'acollida on viuen els xiquets més pobres (encara) d'una societat, tota ella, molt i molt pobre.

Víctor Manuel ja ha tornat al nostre poble i ha tornat amb la satisfacció d'haver pogut ajudar un poc a estos xiquets i xiquetes en una situació tan complicada però també amb l'enorme tristesa de comprovar, de primera mà, les terribles injustícies que encara es viuen en este món nostre, massa sovint, tan inhumà.







maturitania_01
maturitania_02
maturitania_03
Galeries relacionades
Vídeos relacionats
26é Rastro Solidari
04 de de juny de 2023

26é Rastro Solidari

25é Rastro Solidari
19 de de maig de 2019

25é Rastro Solidari

24é Rastro Solidari
27 de de maig de 2018

24é Rastro Solidari