DSC_0020
14 de novembre de 2014
Els escolars descobreixen el Mercat Municipal
L'objectiu és promoure hàbits de consum saludables i responsables
Hui divendres ha finalitzat el programa d'activitats organitzades des de l'Ajuntament amb el suport de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Generalitat Valenciana destinades a donar a conèixer als nostres escolars el funcionament i oferta del mercat municipal com a referent del xicotet comerç local i tradicional.

Aprendre jugant
Els diferents grups d'escolars dels centres Ausiàs March, Baladre i Gavina han pogut gaudir d'unes jornades ben divertides que s'obrien amb una xicoteta xerrada al Saló de Sessions de l'Ajuntament on s'explicava el funcionament del nostre mercat (des dels horaris, als productes i la forma en la que estos arriben al mercat) i que després es completava amb una mena de gymkhana en la que, l'alumnat, dividit en equips, competia per resoldre diferents desafiaments en els que tenien que recòrrer el mercat i anar responent preguntes dels comerciants i aconseguir així diferents premis.
L'objectiu d'esta activitat, dirigida per la dietista-nutricionista Ana Bilbao, no és un altre que promoure entre els nostres menuts hàbits de consum saludable i responsable, hàbits com ara el consum de productes frescos i variats, el consum a comerços locals tot i evitant desplaçaments en cotxe, o simplement descobrir i conèixer als diferents comerciants i el seu important treball.


Col·laboració per part dels comerciants
Cal destacar molt especialment la col·laboració d'absolutament tots els comerços i comerciants del nostre mercat que, amb enorme paciència i bon humor, han atés als nostres escolars i s'han prestat al joc amb una gran implicació i, fins i tot, amb aportació de diferents premis per als nostres menuts. La seua predisposició ha resultat fonamental a l'hora de que l'activitat haja esta tot un èxit.
També és d'agraïr la col·laboració dels tres centres educatius i els i les mestres que han participat a l'activitat i que han sabut entendre el valor educatiu i formatiu d'una activitat com esta.

A continuació podeu trobar les fotografies de l'activitat:

fotogaleria_visita_escolars_mercat_2014

Vídeos relacionats
3r Trofeu d'escoles de ciclisme
05 de setembre de 2021

3r Trofeu d'escoles de ciclisme

Viatge a la neu
24 de gener de 2020

Viatge a la neu

Nadales Escola Baladre
20 de desembre de 2019

Nadales Escola Baladre