Tractaments amb endoteràpia contra la processionària
10 de de febrer de 2017
Lluitant contra la processionària “des de dins”
Enguany també s'han tractat els pins amb tractaments d'endoteràpia i s'han retirat les borses
Al llarg d'estots darrers mesos, els serveis municipals han tornat a posar en marxa una nova campanya de prevenció del desenvolupament de la processionària dels pins. Una plaga molt habitual en les nostres terres. El seu tractament és complex atès que està estesa per tota la geografia del nostre país i el canvi climàtic (amb temperatures més altes) està afavorint el seu desenvolupament.

Tractaments de prevenció i eliminació
Des de l'Ajuntament de Picanya a més de retirar les típiques i conegudes borses de les branques dels pins (allà és on estan els ous durant l'hivern) de forma manual, també enguany s'ha repetit el tractament d'endoteràpia que ja es va mostrar eficaç l'any passat.  
Aquest tractament consisteix a injectar insecticida en el tronc de l'arbre de manera que la saba transporte aquests insecticides directament a les fulles. Aquestes fulles seran les que menjaran les larves dels insectes quan isquen dels ous cosa que suposarà la seua mort immediata. Aquests tractaments s'han realitzat en totes les zones amb pins i especialment en zones de pas de persones, zones verdes, carril bici...
Tractaments amb endoteràpia contra la processionària
Tractaments amb endoteràpia contra la processionària