barranc_08
Regeneració de riberes al barranc
Treballs de neteja i plantació a les riberes
Localització: Barranc de Xiva
El barranc de Xiva (o rambla del Poyo) és, amb molt, l'element més significatiu de l'orografia picanyera. Desafortunadament la inacció de l'entitat pública responsable per llei del seu manteniment i l'incivisme d'algunes persones genera situacions completament indesitjables: abocaments il·legals, abandó de brutícia, creixement sense control d'espècies vegetals invasores... davant aquesta situació l'Ajuntament ha reclamat en desenes d'ocasions el necessari treball de manteniment però la resposta rebuda sempre ha sigut, pràcticament, nul·la.

Col·laboració de la Conselleria
Davant aquesta situació l'Ajuntament de Picanya va decidir sol·licitar el suport de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana (Direcció General de l'Aigua). Aquest fonamental suport està permetent desenvolupar, en els últims mesos, un projecte de regeneració de ribera destinat a retornar el barranc a un estat el més original possible. 
S'ha realitzat una primera fase de neteja amb la retirada de centenars de quilos de brutícia i enderrocs, l'eliminació de les grans masses de canyes (espècie al·lòctona de molt difícil eliminació) i la plantació de vegetació de ribera que ajude a la consolidació dels marges.

Un barranc viu
L'objectiu és desenvolupar un treball permanent destinat a aconseguir un llit del barranc viu, net i verd, lluny de l'aspecte de solar o fins i tot “sèquia” que presenta en altres municipis i molt més proper a la seua condició d'espai verd i riera ocasional d'aigua fins a l'Albufera. Un espai que ha de permetre el desenvolupament de vida salvatge (aus, rates penades, xicotets mamífers...) i també que puga ser aprofitat com a espai públic d'esbargiment.

barranc_01
barranc_02
barranc_03
barranc_04
barranc_05
barranc_06
barranc_07
barranc_08
barranc_09
barranc_10