9a Temporada de Folklore valencià a Picanya


Ja tenim ací la 9a Temporada de folklore valencià de Picanya. Després de l’èxit de programació i assistència de públic en les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta novena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble, grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià. Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre octubre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups.


L’accés als espectacles és lliure fins completar l’aforament de la sala.

Esta temporada, els espectacles, es repartiran entre el pati del CEIP Ausiàs March i el Centre Cultural de Picanya, als dies i horaris especificats a la programació. L’accés és gratuït. L’aforament limitat. És obligatori portar mascareta per a accedir al recinte. L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar, amb antel·lació, a les seues xarxes socials, qualsevol canvi a la programació.

 

24/10/21 – 11.30h
Pati CEIP Ausiàs March


A.C. VAMOS DE RONDA
NAVAJAS

L’A.C. Vamos de Ronda, començà amb molta il·lusió, a la localitat de Navajas, al setembre de 2014. Als peus de l’om, que presideix la plaça del poble, se va estrenar la recuperada “Jota de Navajas” (primera jota inclusiva) acompanyada per la Unió Artística Musical de la localitat. De les il·lusions naix Vamos de Ronda i, amb molt poc de temps i amb moltes col·laboracions, va agafant forma i ja ha arribat a tindre més de 40 socis. Tenen un repertori propi, de nova creació i, després de fer realitat el projecte “Cabuts Villa de Navajas”, ens visiten per donar a conèixer les seues festes, tradicions i la seua forma particular d’interpretar el folklore local

GRUP DE DANSES CARRASCAL
ALCOI

L’any 1985 va nàixer el Grup de Danses Carrascal fruit de la il·lusió d’unes emprenedores que volien mantenir vives aquelles tradicions que van aprendre dels seus avantpassat. Actualment el Grup compta amb Escola de Dansa, organitza anualment una Setmana de Cultura Popular amb diversos actes i participa en totes les manifestacions culturals i festives del seu poble, Alcoi, tals com el Nadal Alcoià, la Fira Modernista d’Alcoi, la Festa de la Verge dels Lliris i tantes altres activitats que entren dins la vida del Grup de Danses Carrascal.

12/12/21 – 11.30h
Centre Cultural


GRUP DE DANSES EL FALDELLÍ
VALÈNCIA

En juny de 2018, en València, va ser fundat el grup de ball “El Faldellí”, amb l’únic objectiu d’investigar i difondre les tradicions i el folklore del poble valencià. Naix gràcies a l’afecte d’un grup de persones que estimen i respecten les tradicions heretades, treballen en conjunt el cos de ball i la rondalla, tant en les seues actuacions com en conferències i xarrades educatives, per transmetre en el mateix afecte i delicadesa que ho van fer els nostres avantpassats.

GRUP DE DANSES L’ARENILLA
BORRIANA

Va nàixer a Borriana l´any 2000 a partir de la iniciativa dels alumnes del Centre d’Educació d’Adults de la localitat, en què, als membres del taller de “Dansa Tradicional”, s’anaren afegint altres persones, de procedència molt diversa, però vinculades per un interés comú: els balls i la música de les nostres terres. El grup ha recuperat els balls de la Jota i l’Arenilla de Borriana i ha restaurat també la Dansa dels captius de la processó de la Mercé. Ha organitzat bureos, classes infantils i d’adults, tallers de ball tradicional, dansà de Sant Antoni, aplecs de colles, mostretes de folklore infantil, nadales al carrer… Des del 2016 organitza el Festival de Ball i Música Tradicional “Borriana en Dansa”.

08/01/22 – 20.00h
Centre Cultural

A.C. LA VIHUELA
VALÈNCIA

L’Associació La Vihuela, amb seu al barri del Carme de València, és una agrupació que té com a objectiu promoure i estudiar la cultura i l’etnografia valenciana. D’aquesta manera un dels fins principals de l’associació és l’estudi del folklore. Juntament amb la fi investigadora de l’associació, destaca d’altra banda la divulgativa a través de mostres de balls, exposicions, conferències etc.

GRUP GRUP ALGADINS
ALGEMESÍ

El dia 9 d'octubre de 2014 una colla d'amics balladors d'Algemesí decideixen juntar-se i formar Algadins, un grup jove però bastit amb veterans d'altres associacions culturals valencianes. La seua tasca inclou la recuperació i difusió de les nostres tradicions, especialment músiques i balls, però volen fer-les arribar a un públic actual mitjançant l'ús de les noves tecnologies i les xarxes socials. També als seus espectacles tracten d'incorporar elements novedosos i amb una visió moderna i personal.
El grup comença a créixer ràpidament amb la incorporació d'altres persones ja balladores i també d'altres que s'integren a l'Escola d'Aprenents, on es comença des de zero. L’any 2016 es formà l'Escoleta Infantil i Juvenil d'Algadins, amb dues seccions de xiquetes i xiquets d'entre 4 i 16 anys.


26/02/22 – 20.00h
Centre Cultural


GRUP DE BALLS POPULARS LES FOLIES
CARCAIXENT

Fundat en 1998, el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertori, espectacles i indumentària tradicional valenciana.

GRUP DE DANSES REALENC
PICANYA

Naxcut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics de Picanya interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià. Han participat a nombrossos Festivals i col·laboren activament en els actes propis de les festes de Picanya. Des de fa uns anys han dedicat bona part del seu treball per estudiar i tractar de recuperar diverses peces folklóriques de la comarca dels Serrans, encara que al seu repertori podem trobar músiques, danses i indumentàries de totes les comarques valencianes.

 

anunci_temp_folklore

 

Vídeos relacionats
35é Aplec de Dansa
19 de febrer de 2022

35é Aplec de Dansa

Nit de Folklore
03 de juliol de 2021

Nit de Folklore

Dansetes del Corpus
06 de juny de 2021

Dansetes del Corpus

Grup de danses Realenc
03 de octubre de 2020

Grup de danses Realenc

Notícies relacionades